29 Ağustos 2012 Çarşamba

Galatasaray Aklı.

Derbi gecesi stadda olamadım. içkinin de verdiği etki ile çok sinirli ve üzgündüm. Bu yüzden de yazı için biraz beklemenin ve sakinleşmenin uygun olacağını düşündüm. Herkes maç ile ilgili değerlendirmelerini maç önü, arkası yazılarını yazdı kurtlarını döktü. Ben derbi ve oyundan daha çok derbi sonrası yaşanan tartışmalara değinmek istiyorum.


20 Ağustos 2012 Pazartesi

İBB - Beşiktaş; Ne Bekliyordunuz?

Sezona deplasmanla başladık, bayram tatilinin avantajı ile de Zulimpiyat'taydık. Kısa bir maç değerlendirmesi ve twitter ve facebook'a sığdıramadığım sinirimi burada çıkarmayı planlıyorum ve daha şimdiden tipik şekilde maç yazısından uzaklaşacağımı hissediyorum. Buyrun bakalım;

16 Ağustos 2012 Perşembe

Trappist’ler Bölüm 2: Orval & Chimay


Bira ile ilgili son yazımızda Trappist’leri kısaca tanıtmış ve ne kadar özel olduklarını anlatmaya çalışmıştık dilimiz döndüğünce. Tüm kurşunları sıkmak gibi olacak ama kalan yeni ufuklara yelken açmadan önce 3 Trappist bira yorumumuzu da yapalım. ORVAL, CHIMAY BLUE ve CHIMAY RED… Buyrun bakalım;

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Beşiktaş Ne Vaat Ediyor?


Hazırlık kampı ve maçları bitti, ilk hafta fikstürü de açıklandı. 2012-2013 sezonu bizim için bu pazar  başlıyor. Beşiktaş yeni sezona hazır mı izninizle bunu beraber değerlendirelim. Bence insan ilk önce kendisine bakmalıdır, ben de taraftar olduğum için ilk önce taraftarın ne kadar hazır olduğuna değinmeye çalışacağım.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

TRAPPIST'ler; Westmalle, Rochefort


Dünya’nın en iyi biralarını kim yapıyordur sizce? Almanlar mı? Belçikalılar mı? Milyar Dolarlık büyük bira firmaları mı? Kendini bu işe adamış enstitüler mi?

Bu soruya Mısır ile birlikte biranın doğduğu topraklar olan Anadolu’nun güzide … kasabası demeyi çok isterdim ama Bira (butik, özel, bize özel biralar…) bu topraklardan gelmemek üzere kaçmış gibi. Yazık..

En iyi tabi ki iddialı bir kavram. Binlerce farklı marka/çeşit onlarca ayrı türü olan bir içki için en iyi budur demek zor ama birçok kesim tarafından en iyi olarak kabul edilmiş, Dünya’nın birçok yerinde Butik (Craft) Biracılığa ilham olmuş en iyi ve en özel biralar Manastır’larda yaşayan ve suskunluk yemini etmiş keşişler (evet din adamları..) tarafından üretilmektedir. Hatta daha da net söylemek gerekirse Cisterian tarikatına bağlı ve çok sıkı kurallar altında yaşayan, çok zorunlu ve gerekli olmadıkça asla konuşmayan, tüm yaşamını 6. Yüzyıl’da yazılmış St. Benedict kurallarına göre geçiren keşişler tarafından.

Bu şaşırtıcı durum ilk öğrendiğimde merakımı o kadar cezbetti ki bir Bira manyağı olmamda etkisi kesinlikle mevcuttur. Eğer sizi de meraklandırdı ise yazının devamında TRAPPIST biralarını tanıyalım, içtiklerimizi yorumlayalım izninizle..