Atölyemizin hasatlarına kodlar veriyoruz. Bildiğiniz üzere Hasat 1 bir
Pale Ale oldu (Seri No.1)(okumamıs olanlar için; http://serjaymz.blogspot.com/2012/11/ilk-bira-ilk-tadm-bira-atolyesi-hasat-1.html ). Bu yeni biramız bir kit üretimi olduğu için
Hasat K-1 olacak. Hedef %9 Alkollü bir Belgian Tripel. :)
Belçika biraları özel, aromatik ve Türkiye'de örnek olarak sadece Leffe
ile bulabileceğiniz biralar. (Daha önce birçok Belçika ibrasını burada tanıtmıştık. Eski yazılardan ulaşabilirsiniz.). Bira Atölyesi kadrosu olarak bu biraları çok sevdiğimiz için ilk kit
üretimimizi de bu biradan yapmayı uygun bulduk.
Kit ile bira yapmak yemek yapmaktan kolay. Çok özel ekipmanlar
gerektirmiyor. Tarife uymanız, temiz çalışmanız ve tüm ekipmanların
sterilize olması yeterli.
Tripel temel olarak alkol oranını belirtiyor. Yüksek alkollü bir bira orandan anlaşılacağı üzere. En çok aromasını merak ediyoruz. Haızr kitlerin başarısı ileride yapılacak K serilerinin durumunu belirleyecek.
İmalat sürecinde basitçe şerbetçiotu, maltı vs. herşeyi hazır olan kite
sıcak su ekleyip kaynatıyorsunuz. Belirli orandaki şekeri ekledikten
sonra mayayı koyup dinlendirmeye alıyorsunuz. Kesinlikle kendi
yaptığınız biranın keyfinde değil imalat süreci ama çok daha hızlı ve
kısa. Bir bira üretiminin 4-6 haftadan uzun sürdüğünü düşünürsek araya
bu gibi kitleri katarak 'ev yapımız bira'sız kalmak istemiyoruz
açıkçası. Her yeni adım yeni bir öğrenme bizim için.
Bira üretimi, bizim neler yaptığımız ile ilgili sorularınızı ve/veya
görüşlerinizi blog üzerinden alabilir ve tartışabiliriz. Gelişmeleri
buradan aktarmayı sürdüreceğiz.
Bira fermante olurken nasıl görünüyor merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izeleyebilirsiniz.
Prosesten resimler de aşağıdadır;
Bira Atölyesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder