8 Haziran 2012 Cuma

Bira icmek için burdayiz.

Uzun zamandır yazmak istediğim ama zaman ayıramadığım yazı dizisine başlamak için bundan daha özel bir gün olamaz herhalde! BİRA..

Bugün şampiyonluk için sahaya çıkacağız. Rakip Efes! yıllardır bira içiyoruz, yurtdışında dahi böylesi yok derken işin içine girince, ne içtiğimize biraz dikkat edince yıllarca bu okyanusun kıyılarında ayaklarımızı serinlettiğimiz anladık..

Bira'ya kafayım taktım. Başlangıç hedefi yıl sonuna kadar 50 farklı bira tadımı ve değerlendirmesi. Şanslıyım ki sık sık Beliçika ve Almanya seyahatlerim dolayısıyla kendime koyduğum hedefi gerçekleştirme umudum var.

1-2 kitap bitirdik, temel bilgiye sahip olduk, bu işe daha da aşkla sarılmamızı sağladı. Yeni kitaplar da yolda, bunların da tanıtımlarına arada yer vermeyi düşünüyorum. içilen biralarla ilgili temel tip, alkol oranı, renk, vs gibi bilgiler de olacak..

Ale, Lager tipi fermantasyon tipine göre gerçekeleşen ana ayrımlardan farklı bölge tiplerine göre Belgian ale, Pils, Kölsch, Porter, Stout American lager vs. vs. her farklı tipte elimden geldiğince farklı bira bulmaya ve denemeye çalışacağım.

Bu akşam yenelim Efes'i, sonra dalalım bu engin bira denizine..
Yazımızı özlü bir alıntı ile bitirelim;

"Bira icmek için burdayiz..ve hayatlarımızı öyle iyi yasamalıyız ki ölüm bizi almaya geldiginde titresin" C.Bukowski.

NOT: asla profesyonel yorumlar, teknik değerlendirmeler olmayacak, o kadar gelişmedi damak daha. Bu şöyle iyi bu böyle kötü.. amaç sene sonuna kadar gelişmek, portföyü zenginleştirmek..

NOT2: resimler Belçika seyahatim sırasında çekilmiş 3 farklı biradan. tadımlarını, özelliklerini en yakın zamanda burada bulabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder