Fermantasyon süreci beklediğimizden uzun sürdü ama Bira Atölyesinin
ilk KİT serileri olan Belgian Tripel (K-1) (%9-9,5 alkol) ve Tarwebier (K-2) (Buğday
Birası) (%5-5,5 Alkol) şişelendi.
Resimlerden de görüleceği üzere bu
sefer biraz daha düzenli ve sistemliydik. Tüm biraları şişelere
doldurduk. Pet şişe kullanımı olmadı. Ayrıca kit versiyonlarında tortu
da olmadığı için yaklaşık 34 litreye yakın bira şişelemiş olduk.
Resimlerden de görebileceğiniz üzere bunları etiketledik..
Şimdi
önümüzde uzun bir bekleme süreci olacak. Biralarımızın şişede
olgunlaşması yaklaşık 8 hafta alacak. Biz de bu arada yeni hasatlar
üretmeye devam edeceğiz.
Yazının devamı ve resimler 'devamı' yazısını tıklamanız yeterlidir..
Can
Dostumuzun amerika seyahatinden dönüşte getirdiği özel maltlar ve
şerbetçiotları ile yeni yolculuklara çıkmayı ve bu yolculuklarda
yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmayı umuyoruz. Yakın dönemde bir IPA ve
bir de STOUT tipi bira yapma hedefleri mevcut.
Bunları da sizlerle paylaşabilmek, beraber içmek ümidiyle..
Unutmayın; İyi insanlar, İyi bira içerler.. (Hunter S. Thompson)
BİRA ATÖLYESİ
NOT: Yazı http://biraatolyesi.blogspot.com/ adresinden alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder