24 Ağustos 2011 Çarşamba

23.08.2011 - Komedide Son Perde: Play-off

Bu yaşananlar film senaryosu olsa sanırım herkes film çıkışında ''ya bu kadar da olmaz ki derdi''. fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla biten sezonun ardından birden bire şike iddiaları, başkanların, teknik direktörlerin, yöneticilerin hapishaneye konduğu bir dönem.

Bu senaryoda korku, gerilim, dram ve son dönemde de komedi unsurları göze çarpıyor. 

Yaşananlar Türk futbolu, buradan para kazanan insanlar için bir korku filmine dönüşmüş durumda. 

Senaryoda futbolu yönetmekle görevli olan kadro ise filmin komedi tarafını yükleniyor. Basketbol'dan ne alaka kurularak futbol yönetimine geldiği belli olmayan bir başkanvekili, TFF hayali ile yola çıkıp hükümet desturunu yiyerek başkanvekili olarak kalan eski bir kulüp başkanı. Ve en önemlisi Futbolu yönetmekle ilgili ne bilgisi olduğunu çok merak ettiğim yine hükümetin yol göstermesi ile Başkan olan bir Hastaneler zinciri sahibi..

İşin en acıklı tarafı ise biz taraftarların üstlendiği rol. Tam bir dram yaşadığımız. Kafamızdan fişi çektiler ve birden bir havuzun içinde uyandık.

Şimdi ise olsun biz size başka bir oyun verelim onu oynayın diyorlar. Bugün Play-off olur, seneye TSYD canlanır, sonra İstanbul ligi olur, hem bu daha çok ilgi çeker değil mi?

Ama biz sıkıldık artık. Keşke düşseydik, aynı stadda belki sadece altyapıdan gelen futbolcularımızla 10.000 kişi her maç bizim olanı sevmeye devam ederdik. Şimdi ise bizim olan bu 'Hayat' başkalarının elinde oyuncak olmuş. Bizim başkan da bu saçmalıkta nasıl en güzel rolü üstlenirimin derdine düşmüş.

Bu kadar durum değerlendirmesinden sonra net olarak görüşümüzü de ifade edelim: Play-off bir saçmalıktır, ligin ruhuna aykırıdır.

dipnot: G.saray'ın sergilediği tablo Beşiktaş taraftarının görmeyi istediği tablodur bana göre..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder