13 Ağustos 2012 Pazartesi

Beşiktaş Ne Vaat Ediyor?


Hazırlık kampı ve maçları bitti, ilk hafta fikstürü de açıklandı. 2012-2013 sezonu bizim için bu pazar  başlıyor. Beşiktaş yeni sezona hazır mı izninizle bunu beraber değerlendirelim. Bence insan ilk önce kendisine bakmalıdır, ben de taraftar olduğum için ilk önce taraftarın ne kadar hazır olduğuna değinmeye çalışacağım.


Şimdi sezon öncesi taraftarla görüşerek şöyle bir karar alsak;
Takımın başına Beşiktaş’ın içinden çıkan bir eski kaptanı ve yanına yardımcı olarak yine efsane oyuncuları getirilecek. Yüksek maliyetli yıldızlar yerine armanın ve bu formanın değerini bilecek kendini kanıtlamak isteyen oyuncular alınacak. En az 3-4 tane alt yapıdan gelen oyuncu kadroda olacak. Yenilse de yense de takımın arkasında durur musunuz?
Bence durmazsınız, bence ilk hatada ana avrat küfür edersiniz o arma altındaki futbolcu’ya. Hocadan daha Beşiktaş’lısınız, defol git dersiniz ilk yenilgide. ‘Takım niye top oynamıyor diye tempo tutarsınız.’ Hakem hata yapınca Yönetim istifaya çağırırsınız ‘yumruğunu masaya vurmuyor’ diye.

Devam edelim; pahalı diye kapalı kombinesi almazsınız, açıktan görünen başka takım çünkü. Amaç içip içip bağırmak mı yoksa destek vermek mi? Arkadaşlarla eğlenmek mi, yoksa belki bugün takımın zor günüdür gidip yanında olayım demek mi? (Kombine ve taraftar profili ile ilgili ayrı bir yazı yazmayı da düşünüyorum..)

Sanal alemin müthiş Beşiktaş’lılarının hazır olduğunu görüyor ve takip ediyorum. Daha hazırlık maçında futbolculara küfürler başladı. Hocamıza zaten güvenmiyoruz, ilk mağlubiyeti bekliyoruz. Bazı arkadaşlar Samet Hoca’nın kaçıncı hafta gönderileceğine dair görüş ve tahminlerini paylaşmaya başladılar.

8 yıl neler çektik, sesin(m)iz çıkmadı. Şimdi daha takım sahaya çıkmadan ne sesler çıkıyor. Hep şunu yazdım ve devam da edeceğim; SUSUN. Taraftarın görevi eleştirmek değildir, taraftardan yönetici olmaz, teknik direktör olmaz, oyuncu olmaz. Taraftar takımı desteklemeye, belki kötü günüdür diyip arkasında durmaya gider ve ancak bunu yaptığında en büyük olur. Desibel rekoru kırdığında değil.

Beşiktaş taraftarı her geçen gün yozlaşmaktadır. Değerlerinden uzaklaşmaktadır. Mahallenin efendi abisi, sözüne güvenilir, ağırbaşlı Beşiktaş’lı profili, başarının tek amaç olduğunu düşünen ve bu yolda her yolun mübah, kendinden başka herkesin de ‘Az Beşiktaş’lı’ veya ‘Az bilen’ olduğunu düşünen bir yapıya dönüşmektedir. Yazık.

Ben kendi adıma yenilse de yense de bu takımın ve duruşun arkasındayım. Tüm kulüpleri mali olarak zor dönemler bekliyor. Beşiktaş zorunda kalmış da olsa bir disiplin ile ilerlemeye ve özüne dönmeye başladı. Her şeyin bir anda düzelmesini bekleyenler 2-3 yıl uğramasınlar, her şeyin tek seferde doğru yapılmasını bekleyenler kendi hayatlarına ve seçimlerine baksınlar.

BEŞİKTAŞ BİZE ACI ve GÖZYAŞI VAAT EDİYOR. Bundan güzel sezon olur mu? hadi stada…

1 yorum:

  1. KOMBİNE VE TARAFTAR PROFİLİ İLE İLGİLİ AZ ÇOK NE YAZACAGINI BİLİYORUM.ANCAK HEMEN İLAVE ETMEK GEREKİR Kİ BU BİR ALTYAPI İŞİDİR.ALTYAPIYI KURMADAN FİYATLAR ÜZERİNDE KAR MARJLI HAREKETLER HER ZAMAN OLUMSUZ SONUÇ VERİR.NİTEKİM SATILAN KOMBİNE RAKAMLARINI TARAFTARA MAL ETMEK ÇOK YANLIŞ BİR HAREKET OLACAKTIR.EN İYİ İHTİMALDE DAHİL HİÇ BİR TARAFTAR KAPALI TRÜBÜNE 2.250 PARA ÖDEMEZ.NUMARALI TRÜBÜNÜN 2.000 TL DEN SATILDIGI BİR STADDA.BU TRÜBÜN EN KALİTELİ HALİYLE VE EN KALİTELİ SEYİRCİ PROFİLİYLE DAHİL BU PARALAR ETMEMELİDİR.

    YanıtlaSil