29 Ağustos 2012 Çarşamba

Galatasaray Aklı.

Derbi gecesi stadda olamadım. içkinin de verdiği etki ile çok sinirli ve üzgündüm. Bu yüzden de yazı için biraz beklemenin ve sakinleşmenin uygun olacağını düşündüm. Herkes maç ile ilgili değerlendirmelerini maç önü, arkası yazılarını yazdı kurtlarını döktü. Ben derbi ve oyundan daha çok derbi sonrası yaşanan tartışmalara değinmek istiyorum.


Hiçbirimizin birbirimizden farkı yok. Ne Fenerbahçe'nin ne Beşiktaş'ın ne de Galatasaray'ın. Hepimizin içinde manyaklar da var, hafif tabiri ile akılsızlar da, adamlar da var şerefsizler de. Ama bir taraftar topluluğunu ayırt ederken tribünün duruşuna, çoğunluğun hareket ve davranışlarına bakarak, etkin taraftar gruplarının durumuna bakarak bazı değerlendirmeler yapmak gerektiğini düşünüyorum.

Şimdi bunları bir kenara koyarak maçtan sonra galatasaray'ın oyuncusundan yönetimine, taraftarından başkanına tavrına bir bakalım. Galatasaray'lı oyuncular eski dönemlerdeki gibi altyapıdan gelen uzun süredir o formayı giyen insanlar değil ama kısa sürede ortama ayak uydurulmuş durumda.

Biz yıllarca alıştık GS derbilerinin böyle bitmsine. Bu maçta artık körün gözüne parmak soktular, arada bu kadar belli etmeden yapıyorlardı.(gerektiğinde ince ince bütün maçı doğrayarak). Cumhurbaşkanı Ernst'i bile delirtmişlerdi bunlar. Ben yılardır hatasız bir gs maçı hatırlamıyorum. Bizim lehimize hata olan son maç olimpiyat stadında lehimize verilen haksız penaltı ile olmuştu. O gün staddaydım ve 10 saati aşkın bir işkence geçirmiş olduğum için çok net hatırlıyorum. Gs'li arkadalar sağda solda, twiterda feysbook'da geçen seneki bjk-antep maçının resimlerini koymuşlar. Sanırım komik olmak için.. Hiçbir gs'linin Beşiktaş'ın karşısına geçip de bize de oluyor sizde oluyor diyebileceğini sanmıyorum. açalım son 10 yılın tüm derbilerini bakalım. Bence gerek olmadığı gibi bunu kabul edecek gs'li de bulamazsınız. Malumu bir kenara bırakırsak genel olarak GS camiasının maç sonucundaki duruşuna bakalım;

  • 'Emek hırsızı Burak' tivitlerine karşı Gs taraftarının 'Fazlasıyla şereflisin' göndermesi: Gs'liler bu hareketi Burak bizde ya da fener'de yapsa 'Fazlasıyla şereflisin Burak' dermiydi acaba?  İnsan neyin arkasında durduğunu bilmeli. BJK taraftarı rakibine verilmeyen haklı penaltı için 'Pozisyon penaltı Allah Belanı Versin' diyecek kadar net ve mert'tir. Sizden bunun beklemiyoruz, beklesek zaten Beşiktaş'lı olurdunuz ama en azından susun.
  • 'Şikenin tescillendiği ligde Burak Yılmaz'ın penaltısı konuşuluyor': Sonuna kadar haklısınız. Aklınızın almadığı ise kendinizi sütten çıkmış ak kaşık sanmanız ve bizim duruşumuzu anlamamanız; 'Biz ilk gün Aklanın da Gelin' dedik. Ne olayın ne de bu adamların arkasında durduk. Bakmayın siz YD yalakası yöneticiler ve peşlerindeki taraftarın oyunları ile ne pankartlar astılar stadımıza ama gerçek Beşiktaş'lı bunun arkasında hiç durmadı. Kulubün batması takımın dağılması pahasına onurunu korumayı şeçti. Kişileri değil. Diğer taraftan bakarsak; şikesi başka isimle oyuncu oynatmaktan tescillenen (basketbol), kazandığı şampiyonluklar için 10 yıllar sonra rakip oyuncuların itiraflarda bulunduğu GS caiması temiz futboldan bahsedecek son camiadır.
  • 'Paranız yoksa verelim edebiyatı': Bu ülkede fakir edebiyatı ile herkesi etkileyip şampiyon olan (daha 3-4 yıl önce) ve hemen ardından da devletin hediyesi yeni stadla paralanıp herkesi küçük gören yegane caimadır galatasaray. Ve rakibinin küçük düşürmek için paradan bahsedebilecek kadar alçalan.
  • Başkanının ve Yönetimin duruşu: Kazanmak için her yol mübahtır. bu renklilerin yegane felsefesi. Bizim hiçbir zaman ne yönetimimizden ne futbolcularımızdan böyle bir talebimiz olmadı. 'Yenilmekten korksaydık Beşiktaş'ı tutmazdık.' Galibiyetten daha önemli değerler var ve biz bunlara sarılmayı sürdüreceğiz. Bu yüzden ne Gs başkanından ne de yönetiminde farklı bir açıklama beklenemezdi. Ama bekleyin bakalım, yakında biri gs aleyhinde bir hata yaparsa ortalık nasıl karışıyor.
  • Fatih Terim: :) Siz de güldünüz değil mi? Kazanmak için her yolun mübah olmasını sağlayan, motivasyon hocası. Kendisinden duruş değil mimik bekliyoruz biz zaten. Hocam dikkat Kamera çekiyor....
  • Burak Yılmaz: Bizde yattın yerlere, sevmedik seni, Fenerde yattın yerlere yine sevmedik. O mükemmel insan Şenol Hoca'nın elinde Futbolcu oldu bu galiba helal olsun dedik. Beşiktaşlılığını anlattın bize ropörtajlarda gülümsedik. Ama GS'ye gittin yine yattın yerlere. Eee çekiyor demek ki. Ama sana ne küfür ediyorum, ne kızıyorum. Şimdi düşün Arif Erdem büyük golcüydü di mi? Manchester'a ne gol atmıştı, ne maçlar çıkarmıştı? Kim hatırlıyor? Sana birisi Arif Erdem dediğinde bu golleri mi hatırlıyorsun yoksa 'Uçurtma Arfi'i mi?' Sen de gol kralı Burak olarak anılmayacaksın. Golü herkes atıyor. Mesela adam olabilmek ve adam gibi hatırlanabilmek. Sana geçmiş olsun..
Biz Tümer'e ne demiştik;

Gitsen ne fark eder? Kalsan ne fark eder?
Aldığın paralar, Elbet birgün biter..
Beşiktaş ÇARŞI'sı,  Erkeğe küfreder,
İşte Sen bu kadar, Zavallısın Tümer..

TS taraftarı da sana birşey bulur elbet..

Gelelim bize. Herkese salladık, şimdi de kendimize sallayalım. Liseli ergen taraftarlar Q7 demişler. Diyin anasını satayım, basın bağrınıza. Ertuğrul Sağlam'ı sevmeyin bu kadar, Samet Aybaba'yı sevmeyin. Şifo için atlamayın tellerden. Rıza'yı çağırmayın. Büyük Mustafa'a hakkını vermeyin. Renkliler hep böyleydi de biz 8-10 senede böyle olmaya başladık. umarım durulur ve köklerimize döneriz çünkü biz 'ÇOCUKLUĞUMUZUN BEŞİKTAŞ'INI İSTİYORUZ'

Bu yüzden de Fikret Başkandan beklentim. Bizim lehimize yapılan ilk hatada çıksın dobra dobra söylesin. Biz tribünde söylüyoruz zaten. Süleyman Seba'nın dediği gibi masanın üzerine çıkıp tepinmenin anlamı yok. Biz Beşiktaş olalım, Beşiktaş kalalım.

Bunun dışında maç ortamı, maçtan önce yaşananlar, taraftarın takımın arkasında durması müthiş. umarım ilk yenilgimizde de bozulmadan devam eder. İşte o zaman biz durmayız.. maç önü fotolar için şu blog'u va yazıları okuyabilirsiniz;
http://sairlerparki.blogspot.com/2012/08/sevdamzdandr-bilesin.html

Maçın 2. yarısı iyi geçti diye savaş baltalarını saklamış bazı eleştirmen kesimimiz. Bizim en kolay maçlarımız derbiler olur. En zorları da anadolu deplasmanları. Kötü günler göreceğiz daha, hazır olun. Tarafınızı seçin. Ben ne olursa olsun Samet Hoca'mızın arkasındayım. TRT'deki prgramı izlemiş olanlar oyuncuların ne olduğunu görmüşlerdir. Ne fernandes ne başkası, Burası BEŞİKTAŞ ULAN.

NOT1: Bana küfür etmeye hazırlanan GS'li dostlar. Benim herşeyden çok sevidiğim biricik eşim iyi bir GS taraftarıdır. Hepimiz aynıyız, genel duruşun özetidir bu ve kişisel görüştür..

NOT2: Resimler ntvmsnbc sitesinden alınmıştır.





1 yorum:

  1. Evet Benim de Bu yazımın başlıgı TİTREYEN KALEMİNE SAĞLIK... olmalı diye düşünüyorum.Maç öncesi sonrası yorumların gayet güzel ama ilk defa olarak kaleminin titrediğini hissetmem beni derinden yaraladı...Küçük çaplı bir blog yöneticisi olarak yazılarında hiç kimseden etkilenme meni ana-baba-abi-kardeş-eş gerekirse herkesi karşına alarak yorumlarını paylaşmanı beklerdim.Yazının sonunu yani bunlar benim fikirlerim sempatikliği ile bitirmen tüm yazını perişan etmiş...Hayır Bunlar Senin Benin düşüncem değil Hatta bu Cümleler fazlasıyla yumuşatılmış...Bak Hıncal ULUÇ a...?Fatih Terimin evini soyan hırsız ile Burak Yılmazın ne Farkı var diyebiliyor..Burak Yılmaz beşiktaş lı futbolcuların primlerini çalmıştır diyebiliyor...ve sonunu senin gibi yaranmaya çalışarak bitirmiyor.Ondan sonra bu ülkede serbesti den demokrasiden fikir özgürlüğünden ADALET ten söz edeceğiz....Çok zor Server Çok ZOR...Son olarak Sahada Ter döken tüm futbolcuların YÜREĞİNE Seninde Sağı solu ayrı oynayan kalemine SAĞLIK....

    YanıtlaSil