28 Ocak 2013 Pazartesi

Babam, Kardeşim ve Ben.. 'İyi ki Beşiktaş'lıyız'

27 Ocak akşamı Babam, Kardeşim ve Ben Galatasaray derbisi öncesi buluştuk. Amacımız birlikte olmak, derbiyi birlikte seyretmekti. Beşiktaş'lılık çoğunlukla mutlulukları yaşamak değil, üzüntüleri paylaşmaktır. Bir güldüysek bin ağladık, bunun için özel zaten. Başarıların ve mutluluğun peşinden koşmadık. Yenilmekten korksak Beşiktaş'ı tutmazdık..

Maç öncesi içimizde bir acaba bile yoktu belki, hepimizn tek derdi birbirimizin üzülmemesiydi. Hiç dile dökmedik, söylemedik ama hissediliyordu. Babam Beşiktaş'ın yenmesini bizim için, Biz Babamız için istiyorduk. Yenilgiler önemli değil, her yenilgi de daha da çok seviyoruz ama ah bir de sevdiklerimiz üzülmese..

Maçın heyacanı ve stresini azaltmak için önce rakılar sonra biralar devrilmeye başladı. Gol de o kadar erken geldi ki stres ve heyecan da pek olmadı açıkçası. Takım iyi değildi, Galatasaray daha çok istedi ve kazandı.

Bu maç bize bazı dersler vermiştir. Futbol devamlı tekrarlanan derslerden ve tekerrürden ibaret bir seyirlik değil mi zaten.. Bizim için değil..

Bu maçın en güzel yani herkesin maçtan sonra 'İYİ Kİ BEŞİKTAŞ'LIYIM' demesidir herhalde. 
(yazının devamı için 'Devamı' butonunu tıklamanız yeterli)

Çok renkli rakiplerimiz var. Sarıları aynı, aynı olan diğer özellikleri ise güce tapmaları. Bu yüzden de takımlarını üzerine inşaa ettikleri değerleri yok. Tek amaç başarı, yolun yordamın önemi yok. Kazanmak için her yol mübah.

Bundan 1,5 sene önce tarihinin en kötü sezonunu geçiren, küme düşmekten 2 maçla kurtulan GS, mali krizdeki günlerini unutup şu yandaki gibi bir pankart açabiliyor. 

Biz şerefimizle FEDA derken SMS'ler ile para dilenen bu camia sözde bizi küçük düşürüyor. Türkiye'de fakir edebiyatı ile şampiyon olan tek takım olan GS devletin kondurduğu staddan kazandığı paralarla caka satıyor. Zenginlik, gösteriş.. Başka hiçbirşey yok duruşlarında.

 


Ne bekleyebilirsiniz ki, adamların 'amigo'ları 'İmparator'larının omzuna kolunu atıp yönetimden aldığı paralarla yurtdışından ekiplere yaptırdığı kareografiyi izletiyor. Başkasının parası ile ağalık bu olsa gerek. Bu duruşu her caima sindiremez içine.

İstanbul'un diğer sarısı farklı mı? Onların rakibi aşağılama anlayışı aşağıdaki pankartla tavan yapmıştı zaten. Arada sırada halkın takımıyız diye söylemleri de yok mu.. Güleriz ağlanacak hallerine... Bestelerimizi çalabilirsiniz ama Ruhu ve Değerleri asla!!



''Beşiktaş'ım sen bize Baba'dan miras, çocuklarımızın Emaneti'sin''

Dün gece kötü oynadık, yenildik, üzüldük ama İYİ Kİ BEŞİKTAŞ'LIYDIK!...



2 yorum:

  1. TEBRİKLER ÇOK GÜZEL OLMUŞ B.E

    YanıtlaSil
  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    YanıtlaSil