11 Eylül 2011 Pazar

Eskişehir / Beşiktaş - Umuda Yer Yok

Son 10 senede 9. deplasman başlangıcı.. Hani zaten takımı ile ilgili bir beklenti yok ama en azından seyirci ve saha avantajı olsaydı bir 'umut' yolculuğuna çıkar mıyız diye beklerdik. Nasıl bir kura ise 10 senedir bize hiç vurmadı.. Canı sağ olsun kartalımız da bizi yine yanıltmadı ve umuda gerek olmadığını daha ilk maçtan bizlere gösterdi..

Maç deplasmandaydı gidemedik, h.sonu da evde geçiyor, yani vaktimiz var içimiz dolu bu yüzden maç analizi de serpiştirilmiş genel bir Beşiktaş değerlendirmesi yapmak şart.

Bir kere suçlu ne Carvalhal'dır, ne kondsiyoner, ne de futbolcular. Önce kendimizden başlayalım;
Halkın takımı Beşiktaş ligde kadrosunda en fazla yabancı bulunan takım, kulüp yöneticilerine borcu olan, başkanına ipoteklenmiş bir kulüp. Her sene %2'ler 3'ler le halka hisselerin arz edildiği, birkaç sene sonra belki kulübün de söz sahibi olamayacağı bir takım. Bunu kim istedi? Biz istedik.. Çıldırt bizi başkan, delirt bizi başkan.. Guti, Q7 yetmez Robinho'da gelsin başkan..

Beşiktaş Türkiye'nin yeni Fenerbahçe'si olma yolunda. Bu içinize siniyor mu? Her sene müthiş transferler, parasından başka hiçbir özelliği olmayan yönetim ve başkanlar. Yap-boz tahtası bir takım. Adalete değil güce ve başarıya tapan bir yapı ve taraftar.. Biz bu değiliz ama göz yuman biziz. 1-2 transferle statları dolduran biziz, benim.. Çok acı bir gidiş..

Bu günlerde görmeyi duymayı en çok isteyeceğim pankartlar, besteler; Şampionluğun değil dimdik ayakta durmanın, başarıların değil gururun ön plana çıkarılacağı. Her şeye, bu sisteme, LigTV'ye ,Digiturk'e, DEMİRÖREN'e karşı açılacak pankartlar sözylenecek şarkılardır.

KUPANIZI da İSTEMİYORUZ, PARANIZI da! Bize BEŞİKTAŞ yeter. Yeter Digiturk, Yıldırım Demirören YETER!!

Eskişehir maçına gelince, Sistem nedir allah aşkına? oyuncu kalitesi nedir? Blogları, köşe yazılarını okuyorum ve çıldırıyorum. Futbol bir takım oyunudur. Bursa 2 senedir Beşiktaş, fener eskileri ve orta sınıf futbolcularla şampiyonluığa oynuyor. Bana 1 tane adam gösterin Beşiktaş'da oynamasını isteyeceğiniz. Eskişehir'den Beşiktaşa alıp hemen kadroya girebilecek bir tek adam gösterin? Sorun ne Toraman'ın sağ bek oynaması, ne 4-3-3. Sorun Beşiktaş'ın toplama, bir amaç uğruna bir araya gelemekten çok para uğruna bi zahmet bir araya gelmiş bir kadro olmasıdır.

Biz Erhan Güven'i islıklayıp, Üzülmez'i kovalım. Yerine lütfen zahmet edip ülkemize gelmiş bir ton yabancıyı koyup hadi bu ARMA için oynayın diyelim. Bize kendini göstermek isteyen, bu takımda kalıp yırtınan oyuncular lazım. bir amaç uğruna, bir hedef uğruna oynayan bir takım lazım. Bu hedeflere de iddia ediyorum; Almeida yerine Holosko, bu maçtaki fernades yerine Ernst hatta Fink, Simao yerine Tello... Önemli olan isimler değil. Bu formanın kıymetini bilmek..

Beşiktaş bu sene play-off'a zor girer, hatta UEFA'da bazı büyük hezimetler de olursa giremez. Resim maçı anlatıyor zaten, Kartal tek başına yerlerde. Topu isteyen 2 eskişehir'liye karşı yalnız beyaz bir forma.. Eskişehir-Beşiktaş maçının yorumu bu kadardır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder