23 Eylül 2011 Cuma

Bursaspor / Beşiktaş - Bu Kafayla Nereye Kadar?

Güzellilkerle başlayalım;  maçın son 3dksı içinde gelen iki gol sonrası tüm maç bize küfür eden bursa taraftarının halini görmek ve abi kardeş evin içinde deli danalar gibi koşmak gecenin en güzel anıydı.

Ankaragücü maçında Bursa'ya sallama tezahuratı zaten çok az oldu, onlara da elimden geldiğince karşı çıkmaya çalıştım. Hiçbiri de amigolar tarafından başlatılan tezahüratlar değildi ve engellemek için de uğraştılar. Biz bunları muhattap aldıkça kendilerini birşey sanmaya devam edecekler. Bizim muhattabımız bursa, ankaragücü olmamalıdır. Bırakın cocuklar bağırsın, çağırsın.. Senede 2 tokat vurur ''aaaa yeter lan'' deriz geçer gider :)

Maç ile ilgili görüşlerim yine beklediğiniz üzere 'devamı' butonundadır. Özet ise şu şekilde; Deplasmanda son 3 dakikada attığımız 2 golle kazandık. Oyun; rezil ötesi, umut; sıfıra yakın, portekizliler; Fernades hariç kulübeye! deplasmanda bu kadar küfürün üstüne Bursa galibiyeti; Paha biçilemez..


Dün 70dk. 10 kişi oynayan rakibinin kalesine bile gidemeyen bir Beşiktaş vardı sahada. Bunun suçlusu olarak tüm blog alemi Carvalhal'ı gösteriyor. Ben ise Guti disiplini hamlesi (benzerini kırmızı kartan sonra Q7 için yapar ve kulübeye çekebilirse tamamdır bu adam benimn için!) oyuncu değiştirme hamleleri, ve yeni geldiği bir ülkede bırakın rakip takımları incelemeyi, maç sonu analiz bile yapmaya vakit kalmayan bir fikstür içinde elinden gelini yaptığını düşünüyorum. elinden gelen Beşiktaş'a yetmeyebilir ama 1. problem teknik direktör değildir. Yönetimdir. transfer politikasıdır. O da bizim gördüklerimiz görüyor sonuçta, yine ondan bir alıntı ile bu konuyu noktalayalım; ''Ben hocayım, analizimi skora göre yapmam. İlk yarıda rakip 10 kişi kalmasına rağmen onlara pozisyonlar verdik. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle bunu gidermeye çalıştık''

Simao çıktı, Q7 atıldı rahatladık. Bloglar Ekrem'e saydıra dursun. Bu takımnda Ekrem gibi, Holosko gibi adamlara yer olmalıdır. Carvalhal ne yapsın? Holosko'yu direk koysun Q7'yi Simao'yu kessin de 2. haftada asalım mı adamı? Bu geçişi çaktırmadan yapmakta olduğu umudu var içimde. Boş bir umut tabi ki.

Bir oyuncuyu 1 maçta bitiriyoruz, adam olmaz diyoruz. Oyuncu oynadıkça adam olur. İsmail Köybaşı'nın bence elinden geleni yapması bu takımda olması için yeterlidir. Her köşeye süper bir yıldız koyup sonra harlem şov takımı izlemektense yetenekleri sınırlı da olsa takım için oynayan adam seyredelim biraz. Bu işin yetenekle olmadığını görüyoruz. Türkiye ligi buna müsati değil. Hiçbir lig değil zaten. koşmadan, birlikte hareket etmeden olmaaazz.


Önümüzde Antalya maçı var. Kartalım ocağımıza incir ağacını dikiyor sağ olsun. TFF'nin süper fikstürü ile haftada 3 kere 150'lik (kapalı alttan bilet 90TL, Üste tırmanma: bedava, Yemek 7-8 TL, İçki 15-20TL, Yol: 20-30 TL) olur duruma geldik.. sonumuz kötü.

Beşiktaş bu forma için oynayacak adamlarla sahaya çıkmalı artık. Burada kalmak için savaşan oyuncularla. Ekrem, Sivok, Holosko, Pektemek. Simao, Q7 yedek çıksın biraz. Boyle çıkınca çok sey değişmez ama en azından mücadele görürüz sahada..


Her maç aynı değerlendirmeleri yapar olduk. kısa bir toparlama yapalım madde madde;
  • Maçın adamı: İsmail
  • Maçın üzücü anı: Yan hakemin üstüne yürüyen, tüm maç Beşiktaş'a küfür eden taraftarını centilmenliğinden ötürü kutlayan Ertuğrul Sağlam'ı görmek. Ben severim Ertuğrul'u. Bugün bu haldeysek onun gibi adamların arkasında duramadığımız için bu haldeyiz. Kendi çocuklarımızı yedik peynir ekmek gibi. Ama onun da tutulduğu bu körlük hoş değil.
  • Ertuğrul maç sonu kırmızı kart için oyuncumuz hatalı ise cezasını çeker dedi. Bizde bunu Q7'ye diyebilecek bir allahın kulu var mı? 
  • Holosko ve Sivok'un maç sonu ropörtajları çok güzeldi. Çocuklar gibi mutlulardı. Başarı bu mutluluktadır. Kırmızıyı yiyince armayı öpmekte değil!!
  • Her iki futbulcunun da Mustafa Denzili'ye seni özledik denemesi gecenin en manidar hareketiydi. Neden özlüyorlar BÜYÜK MUSTAFA'yı bir düşünün lütfen. Kaybetsek dahi gösterdiğin o duruşu, gülüşünle bize verdiğin umudu özledik Mustafa Denizli. Bloglar, tribünler senden daha iyi Beşiktaş'lı olduğunu sana aklı evvellerle dolsun boşver. Seni çok seviyoruz.
Hanım pazar akşamı 4 günlük İş gezisinden dönüyor. Aynı saatte Antalya maçı.. Bari yensek de maruz kalacağımız surata değse :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder